Salon w mieszkaniu na Bemowie, osiedle „Young City”

3 zdjęcia

Mieszkańcy: rodzina 2+1

Styl: skandynawski

Pokój dzienny z aneksem kuchennym

Pomieszczenie podzieliśmy na trzy strefy: kuchnię, jadalnię i część wypoczynkową.

Kuchnię od części wypoczynkowej oddzieliliśmy ścianką, której charakteru nadaje tapeta ombre w kolorze turkusowym. Zaproponowaliśmy, aby z jednej strony tej ścianki zawisł telewizor, z drugiej natomiast stanęły szafki kuchenne z dodatkowym blatem. Miejsce przy oknie zostało przeznaczone na stół, nad którym zawisły lampy w kolorze czarnym, kontrastującym z jasnym pokojem.

W celu zwiększenia miejsca do przechowywania, zaproponowaliśmy zastosowanie wiszących szafek w dwóch głębokościach – płytszych niżej i głębszych tuż pod sufitem. Ten nietypowy kształt zabudowy podkreśliliśmy drewnianymi elementami. Zaprojektowaliśmy także zabudowę kaloryfera, która jednocześnie pełni funkcję regału na książki.

Kategoria
Projekt wnętrza mieszkalnego
Powierzchnia (m2)
35
Rodzaj wnętrza
Salon
Rodzaj budynku
W bloku
Liczba pokoi
1
Dominujący styl
Skandynawski

Komentarze