Lokal biurowy w Gliwicach

11 zdjęć

Poszukiwanie nowej siedziby naszego biura projektowego zakończyło się wyborem inspirującego wnętrza w XIX wiecznej kamienicy zlokalizowanej w Gliwicach w obrębie Starego Miasta przy ul. Kościuszki 30. Lokal mieszkalny o powierzchni ponad 120m2 został w całości przebudowany na potrzeby biura projektowego. Stworzono tu minimalistyczne prześwietlone światłem białe wnętrza dające w ferworze pracy twórczej możliwość skupienia i wytchnienia. Nowy układ funkcjonalny stworzony został dzięki likwidacji wybranych ścian wytworzenie holu wejściowy z sekretariatem, sali konferencyjnej, scalenie pokoi w pomieszczenia pracowni i wykształcenie nowych pomieszczeń pomocniczych. Integralnym elementem kompozycji architektonicznej wnętrza stał się wraz z oświetleniem także układ kanałów klimatyzacji nadający wnętrzu współczesny „technologiczny” wygląd.

Kategoria
Projekt wnętrza publicznego

Komentarze