Wnętrze - Black&White (Warszawa),2012.

8 zdjęć

Funkcjonalność tego wnętrza utrzymanego w charakterze open space obejmuje niewielki hall wejściowy ,dużą otwartą, przejściową kuchnię z otwarciem widokowym na ogród, dzięki przeszklonej ścianie. Południową część wnętrza obejmuje duży otwarty salon przedłużony zewnętrznym zadaszniem nad tarasem, dzięki czemu może być przenoszony na zewnątrz. Salon komunikacyjnie powiązany jest z częścią biblioteczną.przy której znajduje się łazienka. Ważnym elementem przestrzennym wnętrza jest przeszklona jadalnia, która znajduje się na początku osi kompozycyjnej i widokowej ogrodu z płytkim prostokątnym zbiornikiem wodnym, podkreślającym przebieg osi.

Parter stanowi część dzienną natomiast część nocna znajduje się na piętrze i obejmuje sypialnie i garderoby.

Minimalistyczne wnętrze utrzymane jest w charakterze silnych kontrastów kolorystycznych bieli i czerni, ocieplonych akcentami ze spieków kwarcowych, imitujących rdzę. Przestrzeń budują geometryczne formy o przeskalowanych rozmiarach, dzięki którym wnętrze jest przejrzyste, wolne od zbędnych detali. Główny podział przestrzeni (zarówno kolorystyczny, jak i funkcjonalny) wprowadza monolityczna zabudowa kuchenna, przechodząca następnie w trójstronny kominek, który stanowi centrum biało-czarnego salonu. W projekcie wykorzystano elementy wyposażenia takich firm jak Vitra (krzesła w jadalni i kuchni), B&B (sofy), Vibia (oświetlenie w kuchni)

Kategoria
Projekt wnętrza mieszkalnego

Komentarze