MEN'S CAVE

9 zdjęć

Założeniem projektu było stworzenie typowo męskiej przestrzeni dla ojca i jego dwóch nastoletnich synów. Pokój miał spełniać funkcję przestrzeni gdzie cała trójka oddaje się hobbystycznym zajęciom – jak granie w piłkarzyki, na konsoli lub słuchanie muzyki. Jednocześnie należało sobie poradzić z trudnościami konstrukcyjnymi –słup na środku pokoju oraz mocne skosy z oknami połaciowymi. Wychodząc naprzeciw odbiorcom i ich potrzebom słup zamarkowaliśmy dostawiając drugi i tworząc w ten sposób przestrzeń regałową. Strefę okienną wydłużyliśmy optycznie dodając okładzinę drewnianą na ściany i skosy oraz rolety zaczynające się nieco powyżej okna. Aby zapewnić spokój i ciszę pozostałym domownikom – ściany zostały szczelnie pokryte rozmaitymi materiałami – kolorowymi deskami stylizowanymi na stare dechy z kutrów rybackich, panelami ściennymi 3D od firmy Loft oraz białą cegłą w przestrzeniach podokiennych. Podłogę natomiast wygłuszyliśmy szarą wykładziną o krótkim włosiu łatwym do czyszczenia.

Kategoria
Poddasze
Rodzaj
Poddasze w domu jednorodzinnym
Pomieszczenie
Salon
Dominujący styl
Industrialny
Cechy charakterystyczne
Ze skosami
Z widocznymi belkami

Komentarze