Biuro Hr-It, Gliwice

13 zdjęć

Jednoprzestrzenny lokal został podzielone na dwie strefy – pracowników oraz gabinet właścicieli firmy, pełniący funkcję pokoju konferencyjnego. Wydzielenie zostało wykonane z malowanych europalet osłoniętych poliwęglanem. Drzwi przesuwne łączące obydwie strefy są w rzeczywistości mobilną ścianą szerokości 1/3 wnętrza. Pozwala to na scalenie wizualne całego pomieszczenia na codzień, a jednocześnie na zapewnienie prywatności w szczególnych sytuacjach. Istniejące wnęki zostały w całości zabudowane i pełnią one funkcję regałów, szaf, wnęki na sprzęt). Przy wejściu wydzielony został kącik kuchenny, zaraz obok swoje miejsce znalazła niewielka kanapa i stolik.

Nominacja w konkursie Polskie Wnętrze 2011

Kategoria
Metamorfoza
Styl po metamorfozie
Industrialny
Pomieszczenie
Wnętrza publiczne

Komentarze