Co szukasz?
Zobacz także

Full Of Light House / Architekt Seweryn Nogalski

13 zdjęć

Mimo swych rozmiarów jest to rezydencja ukryta w samym centrum Katowic. Budynek okala działkę w taki sposób, by tworząc wewnątrz przestrzeń zagwarantować strefę prywatną dla mieszkańców rezydencji, co nie pozwala dotrzeć ciekawskim spojrzeniom z zewnątrz.

Kuchnia wraz z jadalnią jest maksymalnie wysunięta na ogród. Pijąc kawę wychodzi się jakby do ogrodu bez względu na warunki atmosferyczne i porę roku.

Jednym z głównych założeń projektu było stworzenie wrażenia domu wakacyjnego znajdującego się gdzieś nad oceanem. Dzięki odpowiedniemu ułożeniu funkcji i spójnej kompozycji brył udało się to, ponieważ rezydencja rzeczywiście sprawia wrażenie domu wakacyjnego i nabrała charakteru południowego.

Kategoria
Projekt domu
Zabudowa
Domy wolnostojące
Wykończenie elewacji
Tynk
Wejście
Od północy
Styl
Nowoczesny
Rodzaj działki
Prostokątna
Rodzaj domu
Dom energooszczędny
Przeznaczenie
Domy jednorodzinne
Powierzchnia użytkowa domu
Willa (pow. 200 m2)
Piwnica
Częściowe podpiwniczenie
Liczba pokoi
Salon +4 pokoje
Liczba pięter
2 piętra
Konstrukcja domu
Murowane
Garaż
3-stanowiskowe i więcej
Dominujący kolor elewacji
Biały
Dodatkowa przestrzeń
Z tarasem
Z balkonem
Z basenem
Z ogrodem
Z werandą
Dach
Płaski